TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Informatiepaneel Verzetsheld Adriaan de Rijke

INFORMATIEPANEEL VERZETSHELD

Adriaan de Rijke hield zich bezig met de verspreiding van illegale bladen en het verzorgen van onderduikers. Hij was lid van de verzetsgroep van Bob Oosthoek. Deze groep was betrokken bij overvallen op distributiekantoren om op die manier aan bonnen voor onderduikers te komen. Na de mislukte overval op het distributiekantoor in Rijpwetering is Adriaan gearresteerd op 30 april 1944. Vanwege zijn verzetsactiviteiten werd hij ter dood veroordeeld en op 6 juni 1944 gefusilleerd in de duinen bij Overveen.

De informatiepanelen in de Verzetsheldenbuurt in Gouda zijn herinneringen aan belangrijke Verzetshelden die hulp geboden hebben aan vele Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Naar deze Verzetshelden zijn 16 straten vernoemd in de Gouda.
Op 10 april 2014 hebben ze eindelijk een gezicht gekregen en zijn er herinneringsborden onthuld met daarop fotoís en informatie over deze Verzetshelden.
Dit zijn de straten:

Walraven van Halllaan
Van Roijenstraat
Rutgersstraat
Johannes Poststraat
Helena Rietbergstraat
Dobbestraat
Dercksenstraat
Brandsmastraat
Boelhouwerstraat
Bleysstraat
Willem Idenburgpad
Nieuwenhuisenpad
De Rijkestraat
Teldersstraat
Wiarda Beckmanhof
De Kortestraat.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Arie van Wijngaarden