TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Informatiepaneel Verzetsheld Abraham De Korte

INFORMATIEPANEEL VERZETSHELD

Abraham de Korte speelde in de Tweede Wereldoorlog een actieve rol in het verzet. Hij was lid van de Ordedienst en van de Binnenlandse Strijdkrachten. Hij hielp onderduikers en verzorgde de opslag van wapens voor het verzet. Op 16 maart 1945 werd hij gearresteerd na verraden te zijn.

Abraham werd opgesloten in de Scheveningse gevangenis. Hij werd op 3 april 1945 bij de Hoflaan te Rotterdam gefusilleerd. Samen met 19 andere gevangenen gold zijn dood als represaille voor de liquidatie van een Rotterdamse politieagent door het Verzet. Abraham de Korte is begraven op de R.K. Begraafplaats te Gouda.

De informatiepanelen in de Verzetsheldenbuurt in Gouda zijn herinneringen aan belangrijke Verzetshelden die hulp geboden hebben aan vele Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Naar deze Verzetshelden zijn 16 straten vernoemd in de Gouda.
Op 10 april 2014 hebben ze eindelijk een gezicht gekregen en zijn er herinneringsborden onthuld met daarop fotoís en informatie over deze Verzetshelden.
Dit zijn de straten:

Walraven van Halllaan
Van Roijenstraat
Rutgersstraat
Johannes Poststraat
Helena Rietbergstraat
Dobbestraat
Dercksenstraat
Brandsmastraat
Boelhouwerstraat
Bleysstraat
Willem Idenburgpad
Nieuwenhuisenpad
De Rijkestraat
Teldersstraat
Wiarda Beckmanhof
De Kortestraat.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Arie van Wijngaarden

Gerelateerde boeken

De levensroman van Johannes Post