TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rheinhotel Dreesen

Het Rijnhotel Dreesen in Bad Godesberg bij Bonn, was een hotel waar Hitler in de jaren 30 graag verbleef. Hij bezocht het hotel voor de eerste maal op 28 november 1926 en kwam meer dan zeventig maal terug. Waarschijnlijk was het Rudolf Hess, die in Bad Godesberg naar school was gegaan, die hem opmerkzaam maakte voor dit hotel.

Hitler sliep in de Führersuite met nummer 106, deze was speciaal voor hem aangepast. Ze bestond uit een grote ontvangstkamer, een soort gecombineerd privékantoor – zitkamer en een comfortabele slaapkamer. Een groot, comfortabel bed stond bij het raam, van kogelvrij glas, met uitzicht over de Rijn. In 1938 werd ook de façade van het hotel gemoderniseerd.
Het hotel was de plaats waar Hitler de plannen maakte voor de zuivering van de SA en zijn leider Ernst Röhm op 30 juni 1934.

Hier ontmoette Hitler tussen 21 en 23 september de Britse Premier Neville Chamberlain, waar hij hem de voorwaarde voorlegde voor de annexatie van Sudetenland in Tsjecho-Slowakije. Dat gebeurde op 29 september 1938, bij de ondertekening van het Verdrag van München.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Pascal Blijkers
  • Foto's: Pascal Blijkers

Gerelateerde boeken