TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Oorlogsgraven Knokke

Aan de ingang van het kerkhof werd een grafheuvel aangelegd met kruisen als eerbetoon voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog: LEFEVRE Jules, Knokke 13 oktober 1914; MORTIER Leonce Petrus, Keiem 24 oktober 1914; VAN WAES Maurice, Staden 29 septembver 1918; MEYSMAN Sebastiaan, 27 oktober 1918; NEYTS Juliaan, Eu (F) 9 december 1918; VAN DAMME Lťopold, Altengrabow (D) 1 september 1915.

Rond het gedenkteken voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog staan huldezerkjes voor de soldaten, de verzetsstrijders en de weerstanders die in de oorlog om het leven kwamen.

De burgerlijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zijn begraven tegen de haag aan de rechterkant van het kerkhof.

Opmerkelijk is het grafmonument van Leander Waeghe, een Knokse jongeman uit de Oosthoek, die bij het smokkelen van correspondentie in 1915 over de Belgisch-Nederlandse grens aan de Dodendraad door de Duitse bezetter werd neergeschoten. Op zijn grafzerk staat : ĎDe bevolking van Knocke aan Leander Waeghe, gevallen voor zijn land 13 juli 1915í.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc Van Waeyenberge