Het 'For Freedom Museum' van Knokke Heist geeft de harde strijd om de Scheldemonding (zeg de Zwinstreek) anno 1944 op een objectieve manier weer aan de hand van de collecties van Freddy Jones en Patrick Tierssoone. Deze collecties worden gepresenteerd in een weergaloos decor verwezenlijkt door Pierre Verbreyt die eerder al tekende voor de inrichting van het Dead Man's Corner museum in NormandiŽ, Frankrijk.

De opening was op 1 November 2008, de 64ste Herdenking van de Bevrijding van Knokke Heist door eenheden van de Canadese 3rd Infantry Division.

Eind 2009 is het museum flink uitgebreid met de collectie van het Broken Wings Museum, wat bestaat uit een aantal vliegtuigen, vliegtuigwrakken en uitrusting.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Johan Willaert
  • Foto's: Marcus Bartelds

dec2013

Fotoverslag For Freedom Museum

Een regenachtige dag in de (kerst)vakantie is nooit een probleem. Er zijn musea genoeg om te bezoeken. STIWOT medewerker Arjan Vrieze ging op 24 december 2013 opnieuw naar het For Freedom Museum in Knokke-Heist maakte de volgende fotoreportage. De inrichting van het museum is gedaan door Pierre Verbreyt, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Dead Man's Corner Museum in NormandiŽ. Het museum vertelt onder andere het verhaal van de Slag om de Schelde en is in 2009 uitgebreid met de collectie van het Broken Wings Museum.

Lees meer