TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Maginotlinie - Fort Hackenberg

In 1930 begon de bouw van ťťn van de allereerste onderdelen van de Maginot-linie. Om die reden werd het beschouwd als prototype voor de artillerievestingen van de Linie.

Zes jaar lang waren ongeveer 1.800 arbeiders, met rudimentaire middelen, tewerkgesteld om 19 gevechtsblokken te bouwen en meer dan 10 kilometers tunnels uit te graven. Na 1933 en de afronding van de belangrijkste werkzaamheden werd de vesting uitgerust met militair materiaal en werd geleverd aan de Franse militaire bevelhebbers in 1936. Na de oorlogsverklaring in 1939 werd de vesting volledige operationeel en tijdens het Duitse offensief in mei en juni 1940 bleef dat zo. Pas een paar dagen na de Franse capitulatie van 25 juni 1940 gaf het fort zich over. In november 1944 werd het bezet door het derde leger van Patton tijdens de bloedige slag om de Moezel.

Tegenwoordig is het het grootste opengestelde fort van de Maginot-linie.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)