TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Herinneringsbord Crashlocatie Havilland DH.98 Mosquito NF Mk XIX "MM646" RS-R, 157 Squadron Royal Air Force

Op 29 september 1944 om 01.04 uur was de Mosquito MM646 RS-R van het 157 squadron van de Royal Air Force opgestegen van RAF-vliegbasis Swannington (Norfolk) voor een aanvalsvlucht op lage hoogte naar MŁnster, Achmer, Verden en Hesepe in Duitsland. Aan boord bevonden zich Flying Officers Peter William Fry en Harry Smith. Zij werden verrast door een nachtjager die hen rond 03.00 uur na een kort luchtgevecht boven Zuidoost Drenthe neerschoot. Hun Mosquito stortte hier neer. Beide bemanningsleden kwamen hierbij om. Zij werden op 2 oktober 1944 begraven op de Algemene Begraafplaats in Geesbrug.

Het plaatsen van het bord is een initiatief van Onderduikersmuseum De Duikelaar en St. Garnizoensstad Vesting Coevorden en bord is in samenwerking met Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe tot stand gekomen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe: in samenwerking na initiatief van Onderduikersmuseum De Duikelaar en St. Garnizoensstad Vesting Coevorden
  • Foto's: SLO Drenthe