TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Meisjesschool Ulm

In 1930 werd de "Mädchenrealschule" een "Mädchenoberrealschule", wat te danken was aan een progressieve burgerij. Co-educatie werd echter afgeschaft. Toen in 1933 de nationaalsocialisten, die de vrouwen in huis wilden hebben, aan de macht kwamen, zou de wetenschappelijke bovenschool verdwijnen, maar Dr. Reinhold Frick slaagde er met enkele trucs in om de bovenbouw te redden. Het schoolhoofd werd van verkeerde dingen beschuldigd (o.a. meisjes zonder bijzonder talent te adviseren een educatieve carrière na te streven) om van hem af te komen, wat ook in 1937 succesvol was als pensionering. Zijn opvolger was Dr. Hermann Bayer, die eerder de nationaalsocialistische doelen nastreefde. Naast de wetenschappelijke opleiding werd een 3-jarige vrouwenschool opgericht en een jaar eerder werd het einddiploma van de middelbare school uitgereikt. Sophie Scholl ging van 1932 tot 1940 naar school.

Direct na zijn zelfmoord werd veldmaarschalk Erwin Rommel naar dit reserve lazeret gebracht in Ulm. Hier werd " officieel " vastgesteld dat hij overleden was aan een hartstilstand.
De vrouw van Rommel en zijn zoon zijn hier ook nog geweest.
In het gebouw zit nu de Hans und Sophie-Scholl-Gymnasium.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)