TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dunkeswell Airfield Heritage Centre

Dunkeswell Airfield werd tussen 1942 en 1943 gebouwd door George Wimpey en Co en na voltooiing werd het aanvankelijk bezet door het 479th Anti Submarine Squadron van de USAAF en vervolgens door de Amerikaanse marine en was het de enige Amerikaanse marineluchtbasis in Europa vanwaar uit men de jacht op U-boten in de Golf van Biskaje ondernam.

Het omvangrijke fotoarchief geeft een uniek inzicht in het leven op de basis. In tegenstelling tot de Britten hadden de Amerikanen toegang tot film en kregen ze weinig beperkingen op wat ze fotografeerden.
Daardoor hebben ze jarenlang kunnen verzamelen. Het is een fantastische selectie van meer dan 400 foto's. Meestal professioneel genomen, waaronder enkele door de Duitsers, die een verhaallijn en tijdvenster bieden waardoor we kunnen zien hoe het leven werkelijk was en wat er gebeurde op het vliegveld tijdens de tweede wereldoorlog.
Ze hebben dit gecombineerd met officiële film die destijds is gemaakt, een historisch verhaal, uniformen en WO2-artefacten die samen het verhaal vertellen van de mannen en vrouwen die hier dienden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

50.863749, -3.227317