TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The Upottery Airfield Nissen Hut Heritage Centre

Upottery was de laatste van drie vliegvelden in oorlogstijd die op de Blackdown Hills werden gebouwd. Op 25 en 26 april 1944 arriveerde de USAAF 439th Troop Carrier Group per vliegtuig en over de weg vanaf het vliegveld van Balderton, Nottinghamshire, met elk vier Troop Carrier Squadrons met ongeveer twintig Douglas C-47 transportvliegtuigen ter voorbereiding op de invasie van Normandië op D-Day
Kort daarna vertrokken meer dan 1300 Amerikaanse parachutisten van het 1st & 2nd Battalions van het 506th Parachute Infantry Regiment, 101st Airborne Division, vanuit Aldbourne, Wiltshire, samen met meer dan 1000 Amerikaanse zweefvliegtuigtroepen van het 325th en 401st Glider Infantry Regiment, 82nd Airborne Division.

De tentoonstelling in het Heritage Centre bevat een unieke collectie foto's van vliegtuigen en personeel die zich voorbereiden op de invasie. Velen zijn in bruikleen gegeven door de familie van wijlen kolonel Charles H Young, die in oorlogstijd de USAAF-commandant was van de 439th TCG.

De foto's tonen de training die de piloten hebben gevolgd, de briefings, en tonen ook de troepen letterlijk minuten voordat ze naar Normandië vlogen!
Ze geven een zeldzaam inzicht in wat er voorafgaand aan D-Day plaatsvond en de missies die plaatsvonden na de invasie.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

50.892206, -3.134506