TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Voormalige Barakken Duitse Verbindingsdienst Haaksbergen

Op deze locatie en het terrein ernaast werd in 1941 een Duits kampement gebouwd. Dit behoorde tot de Duitse verbindingsdienst en werd ook gebruikt als opleidingslocatie voor telegrafisten. Het gebouw is nog deels origineel en in de loop der jaren vernieuwd en uitgebouwd.
Na de oorlog werd de overheid eigenaar van dit gebouw en diende het als noodhuisvesting voor diverse gezinnen uit Haaksbergen vanwege de woningnood. Eind vijftiger jaren, toen de bewoners permanente huisvestiging elders kregen, werd het omgebouwd tot een bedrijfsgebouw. Tot 1969 hebben er twee bedrijven in gevestigd gezeten, waarna het door de Provincie Overijssel in gebruik werd genomen als depot en kantoor voor wegenonderhoud. Vanaf 2010 werd het niet meer door de Provincie gebruikt en het door een particulier aangekocht. Het trafogebouwtje dat er bij hoort is nog grotendeels intact, maar aan de achterkant in dezelfde bouwstijl vergroot en van binnen gemoderniseerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel, Historische Kring Haaksbergen
  • Foto's: Historische Kring Haaksbergen (1, 2), Alex Ossel (3, 4)