TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crashlocatie Douglas Dakota C47 42-23638

Monument ter herinnering aan de Douglas C-47 Dakota 42-23638 bestuurd door 1st Lieutenant William R. Hitztaler en behorend tot het 14th Troop Carrier Squadron, 61st Troop Carrier Group, 52nd Troop Carrier Wing van het 9th Troop Carrier Command, neergeschoten door Duitse luchtafweergeschut op 6 juni 1944 boven Negreville in Normandië met parachutisten van F-compagnie, 507th Parachute Infantry Division, 82nd Airborne Division .

Hitztaler heeft tijd om het springbevel te geven aan de 19 parachutisten die gepland staan om te worden gedropt boven de gecodeerde "T"-dropzone, meer dan 12 kilometer naar het zuidoosten. Maar de parachutisten Donn W. Commings en Charles George Stout raken gewond door de explosies en de radio-operator, S/Sgt Orlo A. Montgomery, raakt dodelijk gewond. De andere parachutisten en bemanningsleden hebben net genoeg tijd om te springen voor de crash: de Douglas C-47 stort neer in de plaats Clos Neuf, het gehucht Rouville, ten noordwesten van Négreville. In de wrakstukken van het vliegtuig zijn de stoffelijke resten van zeker twee lichamen gevonden: de stoffelijke resten van Charles George Stout zijn geďdentificeerd, maar Orlo A. Montgomery wordt vermist.

Bemanning :
Piloot: 1e luitenant William R. Hitztaler
Co-piloot: 2e luitenant Stanley E. Edwards Jr.
Navigator: 2e luitenant John Herbert Hendry
Radio-operator: S/Sgt Orlo A. Montgomery
Monteur: T/Sgt Alvin F. Vezin

Parachutisten :
1e Lt Walter C. Heisler
Sergeant Carl R. Letson
Sergeant Harry E. LaChance Jr.
T/5 William P. Emmet
Cpl Joseph E. Romas
Pvt Ricardo R. Alvarez
Pvt Donn W. Cummings
Pvt Bernard D. Ely
Pvt John L. Ponder
Pvt Olivier Lindberg
Pvt Weldon F. Truett
Pvt Charles G. Stout
Pfc Glenn Ball
Pfc George R. Hitchcock
Pfc John E. Hollmann
Pfc Robert T. Hurley
Pfc Blair W. Terryberry
Pfc John C. Wagner
Pfc Robert R. Taylor

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rudi Triki
  • Foto's: Rudi Triki

49.504347, -1.57427