TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Amerikaanse Begraafplaats en Monument Ardennen

De oprit naar de Amerikaanse begraafplaats Ardennes leidt direct naar het gedenkteken. Het gedenkteken is een stenen constructie die op zijn zijkant een massieve Amerikaanse adelaar en andere beeldhouwwerken bevat.
Binnen in de het gedenkteken is een chapel met drie grote muurkaarten met marmeren panelen die gevechtsactiviteiten van de Tweede Wereldoorlog afschilderen.
Aan de buitenkant van het gedenkteken zijn 462 namen van vermisten ingeschreven in granieten tabletten.

De begraafplaats heeft een oppervlakte van ruim 36 hectare en bevat 5.329 graven. De meeste van deze slachtoffers stierven tijdens het Ardennenoffensief in 1944.
Deze begraafplaats diende tevens als de locatie van de Central Identification Point for the American Graves Registration Service of the War Department (Centrale Identificatie Punt voor de Amerikaanse Graven Registratie Service van de Oorlogs afdeling).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

50.545822, 5.466449

Meeting Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven

sep2012

Meeting Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven kondigt voor het eerst in haar bestaan een openbare meeting aan waarbij alle geÔnteresseerden van harte welkom zijn. Nadat er eerder in 2009 onder Adoptiegraven.nl een meeting op de Amerikaanse begraafplaats te Margraten plaatsvond, organiseert de stichting dit keer een meeting op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes nabij Luik in BelgiŽ. Deze meeting zal plaatsvinden op 29 september 2012. Deze meeting vormt de ultieme gelegenheid om adoptanten te leren kennen.

Lees meer

Lees meer (59)