TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heuvel 270 Singapore

Heuvel 270 Singapore

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Hill 270 een sleutelelement in het kustverdedigingssysteem van Singapore. Het huisvestte een Fortress Observation Post (F.O.P.) die diende voor het Faber Fire Command en een No.2 Battery Observation Post (B.O.P.) voor de Buona Vista 15 Inch Battery. De verdediging van de heuvel bestond uit ondergrondse munitieopslag en woonruimten voor de kanonbemanningen. Vier FOP's bevonden zich in het Faber Fire Command, de anderen op Mount Faber, bij Tanjong Gul, en werden gedeeld met Changi Fire Command in Powder Magazine.

Terwijl de twee posten op Hill 270 sindsdien zijn vervangen door een watertank, zijn er tot op de dag van vandaag overblijfselen van verschillende vooroorlogse Britse militaire gebouwen bewaard gebleven, iets verder naar het noorden. De overgebleven gebouwen waren waarschijnlijk ontworpen als accommodatie en ondersteunende structuren zoals wassingen, latrines, winkels en een kookhuis, in plaats van voor defensieve doeleinden. Soortgelijke constructies zijn op veel locaties in Singapore te vinden in de buurt van vaste verdedigingsposities. Zowel de F.O.P. en B.O.P. had personeel nodig om ze te bemannen, en de gebouwen boden de nodige accommodatie, kantoren en opslag voor de mannen die de posten bemanden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Amir Shyam
  • Foto's: Amir Shyam