TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crematorium Weimar

In dit crematorium van de stad Weimar werden 3.500 gevangenen uit concentratiekamp Buchenwald gecremeerd in de periode van augustus 1937 tot augustus 1940. Omdat de oorspronkelijke ovens door het grootschalige gebruik onherstelbaar beschadigd waren geraakt, werden deze in december 1940 vervangen door ovens van Topf & Söhne, de firma die ook verantwoordelijk was voor de crematoriumovens in de concentratiekampen. Vanaf midden 1940 beschikte kamp Buchenwald over een eigen crematorium, zodat het stadscrematorium niet meer gebruikt hoefde te worden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Koos Winkelman

Gerelateerde boeken

51.0218, 11.249303

Belgisch koningspaar bezoekt concentratiekamp Buchenwald

jul2019

Belgisch koningspaar bezoekt concentratiekamp Buchenwald

Het Belgische koningspaar heeft een bezoek gebracht aan het concentratiekamp van Buchenwald, in de buurt van de Duitse stad Weimar. De koning en de koningin brachten onder meer hulde aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en kwamen meer te weten over de Belgen die in het concentratiekamp gevangen zaten.

Lees meer