TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stourhead Estate

Kapitein Henry Colt Arthur "Harry" Hoare was de enige erfgenaam van Sir Henry Hugh Arthur en Lady Alda Annie (geboren Weston) Hoare. Harry sloot zich in 1914 aan bij de Queen's Own Dorset Yeomanry en diende in Frankrijk en Gallipoli voordat het regiment naar het Midden-Oosten werd uitgezonden. Tijdens de slag om Mughar Ridge op 13 november liep Harry ernstige verwondingen op toen hij probeerde enkele paarden te redden. Hij stierf aan zijn verwondingen op 20 december 1917, 29 jaar oud.
Herdacht op Alexandria (Hadra) War Memorial Panel B. 34, Egypte
Gedenkplaat in St Peters Church Stourton.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog verzorgde Lady Alda gewonde soldaten in een ziekenhuis en nodigde hen uit om te herstellen in het huis en de tuinen van Stourhead.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gaf Sir Henry toestemming om het landgoed door het leger te gebruiken. RAF Zeals werd gebouwd in 1941 en werd tot 1946 gebruikt door de RAF, USAAF, New Zealand Air Force en Fleet Air Arm.
Legereenheden, waaronder Grenadier Guards, 7th Devonshire Regiment en het Liaison Regiment, waren ook gestationeerd in Stourhead, waarbij de officieren in het huis logeerden en de andere rangen in de Spread Eagle pub en lokale boerderijen.
Omdat hij geen erfgenaam had, schonk Sir Henry het Huis en de Tuinen in 1946 aan de National Trust, kort voordat zowel hij als zijn vrouw op 25 maart 1947 binnen zes uur na elkaar stierven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward

51.10792, -2.31889