TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Graffiti David Niven

Stourhead Estate werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door legereenheden, waaronder de Grenadier Guards, het 7th Devonshire Regiment en het Liaison Regiment. Hoewel er geen bewijs meer is van de aanwezigheid van het leger, is er wel graffiti van een van de bekendere officieren in het plaatselijke café, de Spread Eagle Stourton.
James David Graham Niven, beter bekend als David Niven, had tussen 1930 en 1933 in het Britse leger gediend bij de Highland Light Infantry voordat hij vertrok om zijn roem en fortuin te zoeken in Hollywood. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog keerde hij terug naar Groot-Brittannië en nam opnieuw dienst. Hij diende bij het "Phantom" GHQ Liaison Regiment en was een tijdlang gestationeerd op Stourhead Estate. Hij was onlangs met Primula Susan Rollo getrouwd en had haar vaak uit Londen meegenomen om in de Spread Eagle pub te logeren, waar ze hun naam in het raam etsten met een diamanten ring.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward

51.10489, -2.32072