TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker N - Position Avancée Hombourg

Dit is waarschijnlijk bunker N van de Position Avancée te Hombourg.

De bunker hoort tot de vooruitgeschoven positie Hombourg. Hij bevindt zich in een weiland achter de voormalige kazerne van Hombourg. (op foto 2 zie je kazerne op de achtergrond liggen).

Het is niet zeker of dit bunker N is. Er liggen in Hombourg diverse bunkers, en uit de beschikbare bronnen kon niet met zekerheid vastgesteld worden welke bunker dit was. N kwam het meest in aanmerking.

Het is waarschijnlijk een manschappen bunker. Er waren geen geschutsopeningen aanwezig. De stalen deuren zijn op één na nog aanwezig. Deze bunker zal voor de oorlog goed verscholen hebben gelegen in een bosgebied, nu ligt hij midden in een weiland.

Er waren meerdere vooruitgeschoven posities (o.a. Hombourg, Stavelot, Henri-Chapelle, Dolhain). Deze posities hoorden niet tot een specifieke sector van een van de 4 verdedigingslinies voor de stad Luik, la Position Fortifiée de Liège (PFL). Ze hadden als sector een onafhankelijke positie.

De linie van vooruitgeschoven bunkers telde in totaal 65 bunkers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski

50.72042, 5.910311