TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker CF 4-2 Neufcour

Dit is bunker CF 4-2.

de bunker hoort bij bunker CF 4, uit de sector Chaudfontaine-Fléron van de 2e verdedigingslinie voor de stad Luik (la Position Fortifiée de Liège 2, PFL 2). De bunker hoorde bij de verdedigingslinie voor het nabij gelegen forten van Chaudfontaine en Fléron.

Deze en bunker CF 5-2 horen tot de 2e linie van bunkers binnen deze sector.

De bunker bevindt zich in aan de rand van een weiland en is deels overgroeid. Hierdoor is hij vanaf de weg niet zichtbaar. Aan de andere zijde is hij bedekt met aarde doordat hij deels in ingegraven in het talud. Omdat de bunker daardoor niet vanaf de andere zijde benaderbaar was, kon niet vastgesteld worden of de bunker was uitgerust met geschutsopeningen. Naar alle waarschijnlijkheid gezien het type is dit wel het geval.

De stalen deur is verdwenen, die is na de oorlog toen de bunker buiten gebruik zijn gesteld verkocht als schroot. De spijlendeur die er nu in zit was bedoeld om binnentreden te voorkomen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski