TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort George

De werkzaamheden aan Fort George, gepland tijdens de Engels-Franse Oorlog (1778-83), begonnen in 1780 en werden voltooid in 1812. Het werd gebouwd om extra troepen te huisvesten om het hoofd te kunnen bieden aan de dreiging van de verwachte Franse invasie. Het gemonteerde 34 kanonnen, een carronade en vier mortieren.
Het 1e bataljon, Royal Guernsey Light Infantry, trainde in het Fort voordat het op 1 juni 1917 naar het Westelijk Front vertrok. Het 2e bataljon bleef in het Fort als trainingsbataljon.
De Duitsers veranderden het tijdens de Tweede Wereldoorlog in Stutzpunkt Georgefest en installeerden ook een radarstation voor vroegtijdige waarschuwing met 2 Freya- en 2 Wurburg-Reise-radareenheden. Op 2 en 5 juni 1944, voorafgaand aan de D-Day-landingen, werden door de geallieerden mislukte pogingen ondernomen om de radarinstallaties te bombarderen.
Het fort werd na de oorlog buiten gebruik gesteld en uiteindelijk verkocht voor de ontwikkeling van luxe woningen. Alleen de hoofdpoort overleeft

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward