TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort George Military Cemetery

Fort George werd aan het begin van de 19e eeuw gebouwd als het eilandgarnizoen. De begraafplaats is aangelegd als onderdeel van het complex en bevat daardoor de graven van veel Britse soldaten en matrozen uit de 19e en 20e eeuw. Het fort werd na de Tweede Wereldoorlog buiten gebruik gesteld, maar op de begraafplaats zijn oorlogsgraven van het Gemenebest, 23 uit WO I en 113 uit WO II, waaronder 111 Duitse graven.
Na de oorlog van 1914-1918 werden hier een opofferingskruis en een gedenkplaat opgericht ter ere van alle leden van His Majesty's Forces begraven in Guernsey, Alderney en Sark. Deze dienen nu ook ter herdenking van de oorlogsslachtoffers uit de periode 1939-1945 die op deze eilanden begraven liggen. Op het Kruis van Opoffering staat de inscriptie "Hun glorie zal niet worden uitgewist"; op de gedenkplaat staan deze woorden: - "Het Cross of Sacrifice is opgericht ter ere van de leden van His Majesty's Forces die hun leven gaven tijdens de oorlogen van 1914-1918 en 1939-1945 en begraven liggen op de eilanden van Guernsey , Alderney en Sark"

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward