TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker BE 2 Boncelles

Bunker BE 2 ligt aan het einde van een loods op een klein privé pereel in Boncelles en hoort bij sector Boncelles-Embourg (BE) van de 2e verdedigingslinie voor de stad Luik, la Posistion Fortifiée de Liège 2, (PFL 2).

De bunker bevindt zich achter een verlaten terrein waar diverse in desolate staat verkerende loodsen staan. Het gebied wordt niet meer onderhouden of gebruikt. De bunker staat achter hekwerken dichtbegroeid gebied en is moeilijk te fotograferen. Vermoedelijk is de bunker ooit als opslagplek gebruikt bij de loodsen, maar ook nu verlaten.

Zoals bij de meeste bunkers zijn na de oorlog toen de bunkers hun strategische waarde hadden verloren, de metalen luiken en deuren verwijderd en verkocht als schroot. Het is een grote bunker met een mitrailleur(links) en een 47 mm anti-tank(rechts) kanon. Er zijn ook versies van dit type bunker met twee machinegeweren.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski