TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Oorlogsgraven Auby-sur-Semois

Op de begraafplaats van Auby-sur-Semois liggen enkele oorlogsgraven.
BODY Félix was sergeant bij het 19de Infanterie regiment 3de Bataljon.
Op 14 oktober 1918 was het algemene offensief van de geallieerden erop gericht de vijand snel uit Vlaanderen te verdrijven en de toegang tot de Belgische kust en de grote steden van Noord-België volledig te bevrijden.
Het 19de Infanterie regiment moest de lijn ten zuiden van Zarren volgen, de weg die leidde naar de Kruisstraat en Abeele-Molen om een wachtplaats te bereiken in het gehucht Aargat langs de Krekelbeek. Die dag verloor de 19de Infanterie honderd soldaten.
Op 15 oktober 1918 om 4 uur 's ochtends vertrok het 19de met andere eenheden naar het eerste doel: Edewalle (Kortemark).
Het 3de Bataljon van het 19de,waarvan sergeant Body deel uitmaakte, rukte op naar het zuidoosten van het kleine gehucht Bescheewege.
Tijdens deze offensieve mars was er veel vijandelijk mitrailleurvuur.
Kolonel Hollmann en zijn mannen werden ondersteund door batterijvuur dat het mogelijk maakte om rond 15 uur het zuidoosten van Edewalle te bereiken.
In deze veldtocht kwamen echter veel wapenbroeders om het leven.
O.a. sergeant Félix Body en tweede luitenant Misson sneuvelden op het slagveld.
Na de oorlog werden Body zijn stoffelijke resten opgegraven. Zijn kist werd in processie door het dorp gedragen en met een grote ceremonie begraven in het familiegraf in Auby.

GODARD Albert was postontvanger van beroep in Celles.
Hij zat in het verzet en werd gearresteerd in Celles op 18 maart 1944.
Hij verbleef in het concentratiekamp Neuengamme waar hij overleed op 22 januari 1945.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Marie-Christine Vinck

49.818026, 5.179137