TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Patton Route Marker Fauvillers

Fauvillers was een locatie waar veel eenheden verzamelden om op te trekken naar Bastogne en omgeving. Verschillende eenheden hadden hier ook hun commandoposten, hulpposten en bevoorradingspunten. Daarom is dit dorp gekozen als startpunt van de "Patton Route".
Deze route is een project, verspreid over verschillende dorpen, gerealiseerd door "La Mémoire Civile 1940-1945" in samenwerking met de verschillende gemeenschappen (Fauvillers, Vaux-sur-Sûre, Assenois, …).
Het project startte in Fauvillers in 2021 met de bouw van het "verwoeste huis". In februari 2022.werd het infopaneel geplaatst.
Het parcours werd plechtig ingehuldigd op zondag 11 december 2022.

De Patton’s Route begint bij Pâchis de Fauvillers en loopt door Hotte, Burnon, Chaumont, Assenois en Bastogne.
Het is exact dezelfde route die de 4th Armoured Division van het Derde Leger van Generaal Patton aflegde tijdens haar tegenoffensief van 23 tot 26 december 1944, met als einddoel de bevrijding van de belegerde stad Bastogne.
Deze Patton Route heeft 9 "WWII Informate Punten" waar u panelen vindt met veel interessante informatie over het offensief, met zelfs een veldartillerie, een bunker en een General Patton Memorial.


Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Marie-Christine Vinck

Gerelateerde boeken