TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stolpersteine Peperstraat 44

Deze kleine messing plaquettes (Stolpersteine of struikelstenen), die hier op 29-9-2019 zijn gelegd herdenken:

Emanuel Maisonpierre, geboren 1858, gearresteerd 2-9-1944 en na een kort verblijf op het politiebureau van Venlo op 14-9-1944 in Velden nabij het Zwarte Water vermoord.
Helena Maisonpierre-Compris, geboren 1886, gearresteerd 2-9-1944 en na een kort verblijf op het politiebureau van Venlo op 14-9-1944 in Velden nabij het Zwarte Water vermoord.

"Stolpersteine" is een kunstproject in Europa van Gunter Demnig ter herdenking van slachtoffers van het Nationaal-Socialisme (Nazisme).
Stolpersteine (struikelstenen) zijn kleine, 10x10cm messing plaquettes geplaatst in de stoep voor een verblijfplaats van (meestal Joodse) slachtoffers die zijn vermoord door de Nazi's. Elke plaquette is gegraveerd met de naam van het slachtoffer, de geboortedatum en de plaats (meestal een Concentratiekamp) en de datum van overlijden. Op deze manier geeft Gunter Demnig een individueel gedenkteken aan elk slachtoffer. Eťn steen, ťťn naam, ťťn persoon. Hij citeert de Talmoed: "Een mens wordt alleen vergeten als zijn of haar naam wordt vergeten."

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)