TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The National War Museum (Fort St Elmo)

Het gebouw van het museum was oorspronkelijk een buskruit opslag. Rond 1853 werd het gebouw omgebouwd tot een militaire vesting, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog anti luchtafweer personeel werd opgeleid.
Fort St Elmo, bekend om zijn belangrijke rol tijdens de belegering in 1565, word in de loop der jaren uitgebreid tot een formidabele vesting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het toneel van heldhaftig optreden van de Maltese verzetsstrijders tegen de Duitsers.

Een belangrijk kenmerk van het museum zijn de talrijke fotografische panelen van de barre omstandigheden in Malta tijdens de cruciale oorlog tijdens de jaren 1940-1943. Deze tonen duidelijk de ellende waarmee de burgerbevolking mee te maken had, de enorme omvang van de oorlogsschade, de ongezonde leefomstandigheden binnen primitieve ondergrondse schuilplaatsen en bovenal de heroÔsche houding van mensen die aanbleef tijdens de langdurige Duitse belegering.

Verschillende belangrijkste exposities worden weergegeven in de grote zaal. Onder de oorlogsobjecten bevinden zich de Italiaanse E-Boat, een Bofors anti-vliegtuigen pistool, de Jeep Willis 'Husky', en de Gloster Gladiator 'Faith '.
Ook is de George Cross (toegekend aan Malta door koning George VI), het
Book of Remembrance (boek van de herinnering) dat herinnert aan de omgekomen burgers en militairen tijdens de jaren 1940-1943 te zien.
Daarnaast is het geschrift dat door president Franklin D. Roosevelt in 1943 overhandigde aan de "People and Defenders of Malta" (Mensen en verdedigers van Malta) te zien in het museum.

Zeker de moeite waard om te bezichtigen zijn de prestigieuze medailles en onderscheidingen die voor de Maltese militairen en burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de daden van moed en opoffering werden ontvangen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)