TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Lascaris War Rooms

Slechts vijf minuten lopen van het centrum van Valletta, is ťťn van de laatste vier overblijfselen te zien van de Tweede Wereldoorlog, de Lascaris War Rooms (Lascaris Operatie kamers). De andere kamers, in Gibraltar, worden tot op heden nog steeds gebruikt in uiterste geheimhouding.

Tegenwoordig kunnen bezoekers de Tweede grote belegering van Malta herleven en kan men de kamers zien waar geallieerde bevelhebbers zoals Eisenhower, Montgomery, Park en anderen operaties uitgevoerd hebben, die geleid hebben tot de eerste invasie tegen de Duitsers in bezet Europa.

Groepen worden begeleid door deskundigen (in passende outfit!) met een goede kennis van deze kamers en de geschiedenis van de tijd. De rondleiding is in het Engels, maar is ook beschikbaar op audio-tapes in het Frans, Duits, Italiaans. Tevens is deze ook in het Engels te verkrijgen voor diegenen die in hun eigen tempo deze kamers wil bezichtigen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken