Shuttleworth Collection

Tegenwoordig is de Shuttleworth Collection gehuisvest in acht hangars, waaronder een onderhouds hangar, waar de restauratie en onderhoud van dichtbij kan worden bekeken. Er is een garage met oude auto's, motorfietsen, andere voertuigen zoals de Clayton Shuttleworth, een stoom tractiemotor en een aparte ruimte voor de paardenrijtuigen. Old Warden Aerodrome is ook een populaire plek voor rally auto-eigenaar clubs, in het bijzonder voor oldtimers.

De Collectie is beroemd om zijn collectie oude vliegtuigen. Tijdens het seizoen, wordt er met de luchtwaardige vliegtuigen gevlogen. Naast het bezoeken van vliegtuigen van andere exploitanten en van andere diensten, kunnen vliegtuigen uit de Edwardiaanse periode, de Eerste Wereldoorlog, de vredestijd van de jaren twintig en dertig en de Tweede Wereldoorlog worden bekeken. Moderne vliegtuigen zijn ook aanwezig en bieden een intrigerende contrast met de oude vliegtuig modellen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

6jul

Fotoverslag Military Pageant Airshow Shuttleworth Collection 1 juli 2018

Op 1 juli 2018 was er wederom een fantastische vliegshow op Old Warden, de basis van de Shuttleworth Collection. Deze show had als thema 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog. De collectie heeft zelf een groot aantal vliegtuigen uit deze periode. Voor een deel zijn dit replica's, maar de collectie heeft ook originele exemplaren. Verder waren allerlei WO1 vliegtuigen te gast.

Lees meer

mei2018

Fotoverslag evening airshow Shuttleworth Collection 19 mei 2018

De Shuttleworth Collection op het vliegveld Old Warden in Engeland is een levend museum. De verzameling is in de jaren 30 van de vorige eeuw gestart door Richard Shuttleworth. Richard is in de Tweede Wereldoorlog omgekomen bij een vliegongeluk. Zijn verzameling voertuigen en vliegtuigen is gebleven en alleen maar groter geworden.

Lees meer