Tegenwoordig is de Shuttleworth Collection gehuisvest in acht hangars, waaronder een onderhouds hangar, waar de restauratie en onderhoud van dichtbij kan worden bekeken. Er is een garage met oude auto's, motorfietsen, andere voertuigen zoals de Clayton Shuttleworth, een stoom tractiemotor en een aparte ruimte voor de paardenrijtuigen. Old Warden Aerodrome is ook een populaire plek voor rally auto-eigenaar clubs, in het bijzonder voor oldtimers.

De Collectie is beroemd om zijn collectie oude vliegtuigen. Tijdens het seizoen, wordt er met de luchtwaardige vliegtuigen gevlogen. Naast het bezoeken van vliegtuigen van andere exploitanten en van andere diensten, kunnen vliegtuigen uit de Edwardiaanse periode, de Eerste Wereldoorlog, de vredestijd van de jaren twintig en dertig en de Tweede Wereldoorlog worden bekeken. Moderne vliegtuigen zijn ook aanwezig en bieden een intrigerende contrast met de oude vliegtuig modellen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

24mei

Fotoverslag evening airshow Shuttleworth Collection 19 mei 2018

De Shuttleworth Collection op het vliegveld Old Warden in Engeland is een levend museum. De verzameling is in de jaren 30 van de vorige eeuw gestart door Richard Shuttleworth. Richard is in de Tweede Wereldoorlog omgekomen bij een vliegongeluk. Zijn verzameling voertuigen en vliegtuigen is gebleven en alleen maar groter geworden.

Lees meer

mei2013

Airshow Old Warden 28 april 2013

Vliegveld Old Warden is de thuisbasis van de Shuttleworth Collection. Het is een museum met oude voertuigen en vliegtuigen. Alle ca 50 vliegtuigen uit de collectie zijn luchtwaardig of ze worden tot luchtwaardige staat gerestaureerd. Er zijn vele unieke types. De collectie omvat het oudste originele luchtwaardige vliegtuig ter wereld (een Bleriot XI uit 1909). Het nieuwste vliegtuig is van rond 1950. De collectie is gestart door Richard Shuttleworth. Hij begon in 1928 met het verzamelen voertuigen en kort daarna met vliegtuigen. Richard verongelukte in 1940 met een Fairey Battle.

Lees meer