Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Atlantikwall Museum / Duitse Commandobunker 622 Scheveningen

Gelegen in de Nieuwe Scheveningse Bosjes aan de Badhuisweg in Scheveningen (Den Haag), bouwde de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 een commandocentrum bestaande uit 13 bunkers, Wilderstandsnest 318. Hier voerde de "Verteidigungsstab" onder leiding van SS-OberfŁhrer Erwin Tzschoppe het commando over de verdediging van "StŁtzpunktgruppe Scheveningen.

Deze bunker is de Duitse Commandobunker 622.

Deze bunker is in beheer van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen welke hier een permanente museumlocatie gemaakt heeft. De bunker is open voor het publiek, op de 1e zondag van de maand, tussen maart en november.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex ten Berge & Lennard Bolijn
  • Foto's: Eric Dullaart (1, 2, 3, 4), Lennard Bolijn (5)

52.105492, 4.295835

Bunkerdag 5 juni 2016

jun2016

Bunkerdag 5 juni 2016

Vandaag waren een groot aantal bunkers langs de kust van Nederland te bezichtigen. Deze bunkers, onderdeel van de Atlantikwall, zijn normaal niet toegankelijk, maar op zondag 5 juni waren de bunkers vanaf Hellevoetsluis tot aan Den Helder voor ťťn dag open.

Lees meer

Duitse bunkers rond Scheveningen blijven intrigeren

sep2012

Duitse bunkers rond Scheveningen blijven intrigeren

Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen heeft er een trekpleister bij. Naast de als museum ingerichte Duitse commandobunker heeft de stichting vorige maand een tweede Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog uitgegraven.

Lees meer