TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Leger Museum Stockholm

Dit legermuseum in Stockholm geeft de Zweedse oorlogsgeschiedenis zeer mooi weer. De route door het museum voert u langs alle tijdperken, van de Vikingen tot het heden.

De tour start op de derde verdieping waar u het tijdperk van de Vikingen tot de 19e eeuw kunt bekijken. Extra aandacht is besteed aan het tijdperk waarin Zweden tot een supermacht behoorde. Op de tweede verdieping kunt u het tijdperk 1901 tot heden bekijken. Een gedeelte hiervan gaat over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. In beide oorlogen was Zweden neutraal maar de paraatheid van Zweden wordt behandeld. Er is een Raoul Wallenberg kamer te bezichtigen en er is aandacht voor de Zweden die vrijwillig dienden in buitenlandse legers. Tevens is er nog wat aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog in het algemeen. Op de begane grond kunt u tijdelijke tentoonstellingen bekijken of de museumwinkel en het restaurant bezoeken.

Dit museum is werkelijk van zeer hoge kwaliteit, de afwerking en opstelling van de getoonde attributen zijn fenomenaal. Vooral de gebruikte poppen zijn onvoorstelbaar mooi, er is gebruik gemaakt van wassen beelden die levensecht lijken en opgezette dieren. De foto's tonen enkel het Tweede Wereldoorlog gedeelte van het museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (1)