TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Rozenburg

Op de Algemene Begraafplaats van Rozenburg (gemeente Rotterdam) rusten vier oorlogsslachtoffers uit het Gemenebest.

Flying Officer Percival Rowan kwam op 10 mei 1940 om het leven toen zijn Bristol Blenheim L8828 van 40 Squadron neerstortte tijdens een missie om het door de Duitsers veroverde vliegveld Ypenburg te bombarderen. De andere twee bemanningsleden van de L8828 kwamen ook om het leven. Sergeant George Beardwood ligt begraven in ‘s Gravenzande en Corporal Temple Clark in Rockanje.

Sub-Lieutenants Barry Grigson en Frederick Lees voerden op 2 juli 1940 een aanval uit op schepen in de Rotterdamse haven. Ze waren in hun Fairey Swordfish L7646 van 825 Fleet Air Arm Squadron opgestegen vanaf RAF Worthy Down (H.M.S. Kestrel). Het vliegtuig werd getroffen door luchtafweer en stortte neer bij Rozenburg.

Lieutenant George Villiers-Tothill sneuvelde op 31 augustus 1940 toen hij met zijn Fairey Swordfish L9716 van 812 Fleet Air Arm Squadron neerstortte in zee. Hij was op een missie naar Amsterdam.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)