TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Slachtoffers 14 Mei 1940

Op 14 mei 1940 vielen de Duitsers vanuit Arendonk Oud-Turnhout binnen. Door de harde strijd aan het kanaal van Arendonk en een combinatie van drank die zij onderweg vonden, kwamen deze soldaten onder spanning en dronken het dorp binnen. Op het Dorpsplein haalden zij de omwonenden uit hun huizen en brachten hen bijeen op het Dorpsplein. Daar werden drie van hen gedood. Het vierde slachtoffer kwam om wanneer zij de straat wilde oversteken. Door de tussenkomst van een Duitse officier werd dit bloedbad gestopt. De vijfde dode viel op de Steenweg op Mol, deze werd bij zijn woning neergeschoten.
Wie aandachtig naar de stenen rond het beeld kijkt telt al vlug acht namen. De drie dochters van de familie Meynendonckx kwamen op 14 mei 1940 om bij een luchtaanval te Clabecq. Hun namen staan hier vermeld omdat de familie het grootste deel van het beeld mee bekostigde.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jhonny Bastiaensen
  • Foto's: Jhonny Bastiaensen