TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Begraafplaats Friedhof Ohlsdorf Hamburg

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden 300 geallieerde militairen die gestorven waren in krijgsgevangenenkampen begraven op deze begraafplaats, wat een onderdeel vormt van de Gemeentelijke Begraafplaats Ohlsdorf. In 1923 werd besloten dat alle graven van militairen uit het Gemenebest moesten worden samengevoegd op vier begraafplaatsen. Hamburg was hier één van, en uit het noordelijk deel van Duitsland werden graven hier naar toe verplaatst. De meeste doden waren krijgsgevangenen, maar er waren ook zeelui die aangespoeld waren.

Er zijn nu 708 gevallenen uit de Eerste Wereldoorlog begraven op deze begraafplaats. Hieronder vallen drie special memorials omdat drie graven in het krijgsgevangenenkamp Parchim niet meer teruggevonden konden worden, en 25 onbekende zeelui van de onderzeeboot E24 die zonk in 1916 en gelicht werd in 1974.

Er zijn ook 1466 Gemenebest-graven uit de Tweede Wereldoorlog en 378 naoorlogse graven. Daarnaast zijn er nog 14 graven met een andere nationaliteit.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

53.623498, 10.03394

Lees meer (17)