TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Plaquette Raoul Meertens Brugge

Deze plaquette werd opgericht ter nagedachtenis van Raoul Meertens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij verplicht tewerkgesteld aan de Belgische Kust. Hier bouwde hij mee aan de Atlantikwall maar bracht ook informatie door aan een oud-leraar die lid was van het verzet.

In 1944, sloot hij zich aan bij de verzetsgroepering 'Partizanenleger' (P.A.) en verzamelde informatie over onder meer de aangerichte schade na het bombardement op het Kasteel Ter Linden. Op basis van zijn verslag zouden de bevelhebbers van de RAF in Londen beslist hebben om een tweede bombardement uit te voeren op het kasteel. Het tweede bombardement (28 mei '44) miste zijn doel en zorgde voor bijna 40 slachtoffers.

Op 1 juni werd hij opgepakt na het saboteren van de spoorweg in Aalter. Precies een maand later werd hij terechtgesteld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)