TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Newark-on-Trent Cemetery

Op de begraafplaats van Newark zijn 43 graven van burgerslachtoffers. 40 werden gedood bij het bombardement op Ransome en Marles Bearing Factory. Dit bombardement op 7 maart 1941 werd uitgevoerd door twee Duitse Heinkels. Nog 1 persoon werd gedood in een ander deel van de stad (mogelijk als gevolg van 'strafing' of vriendelijk "AA-vuur"). De resterende twee werden op 30/1/1941 gedood door een bombardement in het gebied rond het kasteeltreinstation van de stad.

Een aantal graven liggen naast elkaar achter het Poolse ereveld. Ze zijn gemarkeerd door dezelfde grafstenen. De overige graven liggen op verschillende locaties op de begraafplaats en hebben particuliere grafstenen of in enkele gevallen een grafsteen van de Commonwealth War Graves Commission (foto 5).

Op de begraafplaats Newark-on-Trent Cemetery zijn ook 49 militaire oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Eerste en 90 uit de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

53.064958, -0.799138

Lees meer (2)