TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Poolse Oorlogsgraven Newark-on-Trent

Op de Newark Cemetery in Newark-on-Trent ligt een ereveld met voornamelijk Poolse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog. De graven die hier liggen zijn veelal afkomstig van een aantal R.A.F. basissen die rondom Newark lagen, op deze basissen waren vooral squadrons van de Poolse Luchtmacht gestationeerd. Er liggen 397 Poolse oorlogsgraven en 80 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog in het ereveld. Naast deze graven liggen er op verschillende locaties op de begraafplaats nog 10 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Tweede en 49 uit de Eerste Wereldoorlog.

Buiten de graven uit deze oorlogen liggen er ook vele graven van voormalige Poolse en Britse militairen en vliegeniers uit de Tweede Wereldoorlog, die ver na de oorlog (aan natuurlijke oorzaken) zijn overleden. Deze graven zijn vaak gemarkeerd met een witte grafsteen en liggen veelal rondom het ereveld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

53.065003, -0.798885

Lees meer (8)