Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Anne Frank Centrum

Het Anne Frank Centrum herbergt de permanente tentoonstelling "Anne Frank. hier en nu". De tentoonstelling is gezamenlijk ontwikkeld door het Anne Frank Huis Amsterdam, en haar Duitse partner organisatie Anne Frank Zentrum Berlin. De hele tentoonstelling is zowel in het Duits en het Engels.

Anne Frank
De tentoonstelling is verdeeld in drie delen. In het eerste deel is het verhaal van Anne Frank chronologisch verteld, met behulp van voorwerpen, archieffoto's en foto's uit de albums van de familie Frank. Dit persoonlijke verhaal is weergegeven tegen de achtergrond van de Nazi-tijd.

Jeugd
In het tweede deel geven vijf jongeren uit Berlijn, gefilmd in speciaal ontworpen ruimtes, hun mening over thema's die een belangrijke rol spelen in het dagboek van Anne Frank: Identiteit, Dromen van de toekomst, uitsluiting en oorlog. Een andere mogelijkheid van dit deel is creëren van de mogelijkheid om verschillende aspecten van de tentoonstelling meer uit te diepen met groepen scholieren.

Het Dagboek
Het derde deel van de tentoonstelling probeert om antwoord te geven op de vraag waarom het dagboek van Anne Frank zoveel positieve reacties oproept: waarom is haar dagboek zo beroemd geworden? Een aantal mogelijke verklaringen zijn onderzocht: het is positief, het is goed geschreven, het is een intiem document van de adolescentie, en het breekt plotseling en tragisch af.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Het Achterhuis
Encyclopedie van de Holocaust