TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

NSB-graven Roermond

Op de Begraafplaats Nabij de Kapel in Ďt Zand op het gedeelte "Verloren Kerkhof" is een origineel NSB-graf uit de Tweede Wereldoorlog, van Leendert Willem de Leeuw. Deze graven zijn zeer zeldzaam omdat veel graven na de oorlog zijn vernield of aangepast. Ook besloten veel NSB'ers om neutraal begraven te worden.

Vlak bij het grafmonument van Leendert Willem de Leeuw op de begraafplaats nabij de Kapel in 't Zand in Roermond is nog een NSB graf, en wel van Willibrordus Albertus Hetterscheid. Hetterscheid was Kringleider van de NSB in Midden Limburg, en tevens burgemeester van Baexem en Grathem. Hetterscheid is door het toenmalige verzet in zijn woning op 29-3-1943 geliquideerd.

Dit graf is niet voorzien van een steen o.i.d. en is gelegen pal naast het verloren kerkhof, dus vlak bij het graf van Leendert Willem de Leeuw.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries en Martin Damen
  • Foto's: Martin Damen (1), Frank Janssen (2)