TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Liberation Route Marker 43

LIBERATION ROUTE MARKER 43

VERWOESTING EN VERDRIET

De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Tijdens Operation Market Garden in september 1944 vond hier één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats.

De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem en Nijmegen. Op vele locaties in de wijde omgeving liggen gemarkeerde veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren ’44-’45. De verhalen van die plekken kunt u beluisteren via 0900 54 23 728 of gratis downloaden via het tabblad downloads op de website. Het is ook mogelijk een mp3-speler te huren met de verhalen. De mp3-spelers zijn te huur bij VVV NL Shop Arnhem, VVV NL Shop Nijmegen / Nijmeegs Uitburo, Airborne Museum ‘Hartenstein’ en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com & Liberationroute.com
  • Foto's: Arjan Vrieze