Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Duits Tankmuseum Munster

Het Duitse tank museum in Munster laat het ontstaan en de ontwikkeling zien van Duitse tanks, van 1916 tot heden. Er staan een groot aantal beroemde modellen tanks opgesteld uit de Tweede Wereldoorlog. Buiten de tanks uit de Tweede Wereldoorlog zijn er verschillende zeer interessante modernere tanks te bezichtigen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Encyclopedia of German Tanks of World War Two
Germany's Guns 1939-45
Companion to the Red Army 1939-1945

52.986539, 10.109573

Tiger voor het Deutsches Panzermuseum te Munster

mrt2013

Tiger voor het Deutsches Panzermuseum te Munster

Vanaf 22 maart zal er in het Deutsches Panzermuseum in Munster weer een Tiger tank te bezichten zijn. Het museum beschikt al over een groot aantal Duitse tanks, waaronder de Panther en Tiger II. Een Tiger was ooit ook te bezichten maar die was uitgeleend door het museum in Saumur. De tank zal in ieder geval tot 2016 in het museum te bewonderen zijn.

Lees meer

Fotoverslag Deutsches Panzermuseum Munster

sep2012

Fotoverslag Deutsches Panzermuseum Munster

Als je als Nederland iets meer wil zien dan de Panthers in Breda en in Overloon, zul je toch al snel over de grens moeten kijken. Het Duitse Tankmuseum in Munster, op drie uur rijden van de Nederlandse grens is dan goede optie. Uw reporter bracht een bezoekje aan dit museum.

Lees meer