TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Loughborough Carillon & War Memorial Museum

Dit monument, het Loughborough Carillon, herdenkt de inwoners van Loughborough die zijn omgekomen of vermist in de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog en de conflicten in Cyprus, de Falklands en in Korea.

In de toren zijn 3 verdiepingen met militaria. Ze geven de inspanningen weer van de mannen en vrouwen die dit land veiliger hebben gemaakt, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van vrijheid en vrede.

Er zijn voorwerpen van alle krijgsmachtonderdelen, zowel van mannen als vrouwen en van burgers. Het museum is bedoeld om de herinnering levend te houden aan kameraden die te vroeg zijn heengegaan en om toekomstige generaties de kans te geven om voor deze opofferingen respect te betuigen.

Leicestershire Yeomanry Museum Collection
De Leicestershire Yeomanry Collection is tentoongesteld op de eerste verdieping van het Loughborough Carillon & War Memorial Museum dat verder objecten uit de tweede wereldoorlog heeft van enkele Britse en geallieerde eenheden van alle drie legeronderdelen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.769409, -1.2105