TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fort Rozelier

Het fort is in de periode van 1877 tot 1904 gebouwd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bleef Rozelier grotendeels intact. Vanaf midden 1916 begonnen de Fransen met de aanleg van een ondergrondse gangenstelsel onder het fort. Gedurende de jaren '30 werd fort Roselier gemoderniseerd, tijdens deze modernisatie werden grote delen van het gangenstelsel gebetoneerd en de bewapening volgens de laatste normen aangepast en/of toegepast.

Op 15 juni 1940, rond 21.30 werd het fort omsingeld door een Duitse tank-jager eenheid. Er werden Duitse krijgsgevangenen gemaakt en de Duitsers reageerden met een bestorming van het fort. Hierbij werd Flak-geschut gebruikt ter ondersteuning. Na uren van zware gevechten rondom en in het fort werd Rozelier om 02.15 ingenomen. Of het fort tijdens de bezetting is gebruikt is niet bekend.

Fort Rozelier staat tegenwoordig op militair terrein en wordt nog steeds regelmatig gebruikt voor militaire doeleinden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)