TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument 740th Tank Battalion U.S. Army

De tekst op het monument:
In memory of

The citizens of Neufchâteau and Mortroux, who took into their homes and hearts the young men of the 740th Tank Battalion U.S. Army in November and December, 1944 and to the members of the battalion who gave their lives in the battle of the Ardennes, the Rineland and Central Europe.
Campaigns from December 19, 1944 to May 8, 1945 under command of
LT. Col. George K. Rubel
May they never be forgotten


Het monument is gemaakt van Belgisch hardsteen en zwart graniet. De namen op de zwarte steen zijn de 41 leden van het bataljon die tijdens de oorlog zijn omgekomen. De namen op de hardsteen zijn de bataljonsleden die hebben bijgedragen om de kosten van het monument te dekken. De stad en de inwoners van Neufchâteau droegen bij aan het land en het voortdurende onderhoud ervan. Het monument is in 1999 opgericht en ingewijd door de bataljonsleden. Meer dan 100 veteranen en familieleden waren aanwezig.
Het monument is ontworpen en de woorden zijn geschreven door Harry F Miller, Headquarters Co. van het 740th Tank Battalion.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: E v/d Reek
  • Foto's: Fedor de Vries (1, 2, 3), E v/d Reek (4, 5)