Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Crashlocatie Avro Lancaster lll ED 618 Biddinghuizen

HERDENKINGSPAAL 4 CRASH ROUTE OOSTELIJK FLEVOLAND.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verschillende vliegtuigen in Oostelijk Flevoland gecrashed. Tijdens het droogleggen van de polder, zijn vele van deze vliegtuigen gevonden en geborgen. In 2008 ontstond bij de Stichting 4 mei Herdenking Dronten het idee, om deze vliegtuigen te registreren, te beschrijven en om de vindplaatsen te markeren met een herdenkingspaal. Dit om een blijvende herinnering aan de Airgunners te realiseren en om een stukje geschiedenis die zich bij de drooglegging openbaarde, zichtbaar te maken.

De onthulling van de eerste paal was op 29 april 2011 aan de Eskimolaan in Dronten.
Herdenkingspaal 1 was daarmee de eerste van in het totaal 16 palen, die in 2011 door de Stichting 4 mei Herdenking Dronten zijn geplaatst.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Willem Visser
  • Stichting 4 mei Herdenking Dronten

Gerelateerde boeken

The Avro Lancaster, Manchester and Lincoln
The Worldís Greatest Military Aircraft
Avro Lancaster - Handley Page Halifax - Short S.29 Stirling
Avro Aircraft since 1908
Avro Lancaster 1945-1965

52.439452, 5.720698

Fouten crashpalen binnenkort gecorrigeerd

feb2021

Fouten crashpalen binnenkort gecorrigeerd

De informatie op de zestien zogeheten 'crashpalen' van verongelukte vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog in Dronten wordt aangepast en gecorrigeerd. Ook worden de palen indien nodig op de juiste plek geplaatst. Dat hebben de gemeente Dronten en de Stichting Aircrew Forever afgesproken.

Lees meer