TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nederlands Artillerie Museum

Dit museum is een echte aanrader! Vanzelfsprekend komen in het Nederlands Artillerie Museum de belangrijke hoogtepunten uit de artillerie-historie uitgebreid aan bod. De uitvinding van het buskruit, de ontwikkeling van het achterlaadgeschut en de vergroting van de mobiliteit na de vervanging van paarden door motortrekkers rond de mobilisatie van 1939 zijn hiervan de beste voorbeelden. Behalve aan de veldartillerie, wordt er in het museum ook aandacht besteed aan vesting-, pantserfort-, berg- en kustartillerie. Tevens is in dit museum een verzameling van het Korps Rijdende Artillerie te zien.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Barry van Veen
  • Foto's: Barry van Veen (1,4,5) & E vd Reek
Over Garnizoen en Legerplaats

jun2012

Over Garnizoen en Legerplaats

ELBURG - De invloed van de komst van de Legerplaats in 't Harde in de 19e eeuw voor de directe omgeving wordt belicht in de nieuwe expositie 'Over garnizoen en Legerplaats' in Museum Elburg. De tentoonstelling is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Artillerie Museum, het Museum Korps Rijdende Artillerie en Museum Elburg. De tentoonstelling is onderdeel van het festival 'Gelegerd in Gelderland'. Het festival is deze zomer in heel Gelderland en staat bol van de activiteiten.

Lees meer