TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Purfleet Heritage & Military Centre

Het centrum is ondergebracht in een voormalige kruitopslag. Het herbergt een groot aantal historisch waardevolle stukken met betrekking tot haar vroegere functie en de plaatselijke omgeving van de 18e eeuw tot heden. Er is een grote militaire collectie met onderwerpen als de Army (van Waterloo tot nu). De geschiedenis van de Brigade van de Gurkhas wordt belicht. Zij beschouwen Purfleet Heritage nu als hun tweede museum.
De Marine collectie heeft een breed scala aan tentoonstellingen van militaire en niet-militaire zeevaart daterend van Nelson's slag om Trafalgar tot de Tweede Wereldoorlog. Dit is inclusief de marineluchtvaart en onderzeedienst. De Royal Air Force is ook een belangrijk onderwerp in dit museum met collectiestukken uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Er zijn verzamelingen tentoongesteld over de RAF Hornchurch Wing, Bomber Command, het RAF regiment en het Air Training Corps.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.484433, 0.229383