TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis

De Luchtstrijd boven Europa in de periode 1939-1945 lag ten grondslag aan de overwinning van de geaillieerde legers en het beeindigen van de Tweede Wereldoorlog.
De stichting Aircraft Recovery Group 1940-1945 verricht onderzoek naar deze luchtstrijd.
De resultaten van dit gedetailleerde onderzoek zijn in het museum van de stichting tentoon gesteld ter kennismaking van het publiek.
Gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het neerstorten van een een vliegtuig worden naar waarheid verhaald in documenten en schrift als bijlage op foto's, onderdelen en voorwerpen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Aart van Wijk spreekt over straaljager Gloster Meteor

jun2012

Aart van Wijk spreekt over straaljager Gloster Meteor

HEEMSKERK - De Britse straaljager Gloster Meteor krijgt zondag alle aandacht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. Oud-Meteorpiloot Aart van Wijk houdt er een lezing over. Het toestel, dat zijn oorsprong had in de Tweede Wereldoorlog, was na de oorlog de eerste straaljager van de Koninklijke Luchtmacht. De lezing begint om 14 uur en duurt anderhalf uur. Van Wijk schreef diverse boeken over de Meteor. Zie ook: GlosterMeteor.nl.

Lees meer