TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Omgekomen Leden KNVB

Het monument bestaat uit vijf bronzen kasten, met aan de binnenzijde de namen van 2122 leden van de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond) die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Het monument hangt in het sportcafť in de sporthal op het terrein van de KNVB in Zeist. Normaal hangt het monument achter een gordijn, wat alleen op 4 mei Ė Dodenherdenking - wordt geopend.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Door wilskracht zegevieren

52.086603, 5.286838

Historicus zoekt namen en informatie van Zeeuwse voetballers die tijdens de oorlog zijn omgekomen

10okt

Historicus zoekt namen en informatie van Zeeuwse voetballers die tijdens de oorlog zijn omgekomen

Sporthistoricus Jurryt van de Vooren zoekt de namen van Zeeuwse voetballers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Het onderzoekt maakt deel uit van het project Het Voetbalmonument waarbij oorlogsslachtoffers in het Nederlandse voetbal worden vastgelegd. Tot nu toe heeft hij 2.700 namen verzameld, maar hij verwacht dat de lijst de komende tijd verder aangevuld wordt.

Lees meer

Dit zijn de namen van de 27 vermoorde Joodse Feyenoorders

25jul

Dit zijn de namen van de 27 vermoorde Joodse Feyenoorders

Een stel idioten heeft een antisemitische graffiti van Steven Berghuis gemaakt, vanwege zijn overstap naar Ajax. Deze makers tonen daarmee aan dat ze niets van hun eigen club weten, want Feyenoord heeft meer Joodse leden verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog dan Ajax. Ze hebben daarmee hun eigen clubgenoten† voor de tweede keer vermoord.

Lees meer