TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Omgekomen Leden KNVB

Het monument bestaat uit vijf bronzen kasten, met aan de binnenzijde de namen van 2122 leden van de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond) die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Het monument hangt in het sportcafť in de sporthal op het terrein van de KNVB in Zeist. Normaal hangt het monument achter een gordijn, wat alleen op 4 mei Ė Dodenherdenking - wordt geopend.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Op 28 februari 1943 werden er 24 Nederlandse voetballers vermoord

1mrt

Op 28 februari 1943 werden er 24 Nederlandse voetballers vermoord

Op het KNVB-monument in Zeist staan 2212 namen van Nederlandse voetballers, die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Alleen al op 28 februari 1943 werden er minimaal 24 voetballers vermoord, bijna allemaal in Auschwitz. Ze worden genoemd op de website Voetbalmonument.nl. Het KNVB-monument.

Lees meer

Het voetbal in Winschoten werd zwaar getroffen in de oorlog

22feb

Het voetbal in Winschoten werd zwaar getroffen in de oorlog

Winschoten kende in de Tweede Wereldoorlog ongeveer 15.000 inwoners. Zoín tien procent was Joods, meteen na Amsterdam het hoogste percentage in Nederland. Dat zien we genadeloos terug op het oorlogsmonument van de KNVB met twintig omgekomen voetballers: vier van BATO en zestien van WVV, de club van Jan Mulder. En dan hebben we nog eens twee namen gevonden bij WVV.

Lees meer