TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Omgekomen Leden KNVB

Het monument bestaat uit vijf bronzen kasten, met aan de binnenzijde de namen van 2122 leden van de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond) die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Het monument hangt in het sportcafť in de sporthal op het terrein van de KNVB in Zeist. Normaal hangt het monument achter een gordijn, wat alleen op 4 mei Ė Dodenherdenking - wordt geopend.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Door wilskracht zegevieren

52.086603, 5.286838

Voetbal als spiegel van Nederland in oorlogstijd

jan2022

Voetbal als spiegel van Nederland in oorlogstijd

Op deze website voetbalmonument.nl staan de namen van meer dan 2600 Nederlandse voetballers die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Per club of woonplaats, achternaam of provincie kun je zoeken naar oorlogsslachtoffers binnen het Nederlandse voetbal. Initiatiefnemer is sporthistoricus Jurryt van de Vooren. We stelden hem via e-mail enkele vragen over dit project.

Lees meer

Historicus zoekt namen en informatie van Zeeuwse voetballers die tijdens de oorlog zijn omgekomen

okt2021

Historicus zoekt namen en informatie van Zeeuwse voetballers die tijdens de oorlog zijn omgekomen

Sporthistoricus Jurryt van de Vooren zoekt de namen van Zeeuwse voetballers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Het onderzoekt maakt deel uit van het project Het Voetbalmonument waarbij oorlogsslachtoffers in het Nederlandse voetbal worden vastgelegd. Tot nu toe heeft hij 2.700 namen verzameld, maar hij verwacht dat de lijst de komende tijd verder aangevuld wordt.

Lees meer