TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen (HCB&T)

Naast het Nationaal Militair Museum te Soesterberg, beschikt de Landmacht (KL) over diverse collecties bij de regimenten en korpsen verspreid in het land.

Op het Kamp Soesterberg zijn de historische collecties van de Bevoorradings- & Transporttroepen, de Technische Troepen en de Militaire Administratie te bezichtigen. Omdat deze verzamelingen zijn ondergebracht in aparte stichtingen, worden hun locaties hieronder apart vermeld.

In gebouw V-20 bevindt zich de Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen (HCB&T)
De Bevoorradings- en Transporttroepen is de bevoorradingsdienst van de KL. In de collectie komen de aspecten van de legerverzorging aan de orde van de Tachtigjarige oorlog tot en met de periode van de "Koude Oorlog", maar ook meer actuele zaken, zoals de opbouw van de verzorging in NAVO verband en uitzendingen in het kader van de VN komen aan bod. Fraaie uniformen, oude werktuigen en ander Intendancematerieel, maar ook prenten en unieke fotoís vormen de kern van de collectie.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rolph Bronkhorst
  • Foto's: Peter Schipper

52.12354261, 5.31189446