TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Getto Opstand Warschau

Dit 11 meter hoge monument is ter ere van de Joodse strijders die tijdens de Warschau getto opstand om het leven zijn gekomen. Het reliëf aan de voorzijde van het monument laat een groep Joodse vrijheidsstrijders zien met in het midden Mordechaj Anielewicz, commandant van de Joodse Strijdorganisatie. Het reliëf aan de achterzijde laat een groep marcherende joden zien die af worden gevoerd naar de vernietigingskampen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: Lennard Bolijn

Gerelateerde boeken

52.249748, 20.994189

Duitse president vraagt bij gettoherdenking in Warschau om vergeving

20apr

Duitse president vraagt bij gettoherdenking in Warschau om vergeving

Bij de herdenking van de opstand in het getto van Warschau heeft de Duitse president Steinmeier om vergiffenis gevraagd voor de Duitse misdaden in de Tweede Wereldoorlog. Steinmeier stond met de Israëlische president Herzog en zijn Poolse ambtgenoot Duda stil bij de opstand, die vandaag precies 80 jaar geleden begon, van de Joden die gedwongen in het getto moesten wonen. Van daaruit werden de gettobewoners naar nazivernietigingskampen gestuurd.

Lees meer

Laatste opstandeling van joods getto in Warschau overleden

dec2018

Laatste opstandeling van joods getto in Warschau overleden

Simcha Rotem, één van de laatste overlevenden die betrokken was bij de opstand in het joodse getto van Warschau in de tweede wereldoorlog, is overleden. Hij stierf in Jeruzalem op 94-jarige leeftijd. Simcha Rotem, die zich in de oorlog “Kazik” liet noemen, was één van de leden van het verzet in het joodse getto van …

Lees meer